Caroline Blancke, Ingrid Gesquiere, Pieter Van de Velde, Andy Carton en Isabelle Dewaele: het winnende team van Sint-Andries in de Ghelamco-arena, waar de verkiezing plaatsvond.
Foto Couvreur Caroline Blancke, Ingrid Gesquiere, Pieter Van de Velde, Andy Carton en Isabelle Dewaele: het winnende team van Sint-Andries in de Ghelamco-arena, waar de verkiezing plaatsvond.

Sint-Andries heeft Verplegersteam van het Jaar

In Midden-West-Vlaanderen worden blijkbaar goede verpleegsters gekweekt, want verpleegkundeteam Interne D2 van het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis werd in dezelfde wedstrijd verkozen tot 'Team of the Year'. Hoofdverpleegkundige Isabelle Dewaele is dan ook apetrots op haar team. "Van de 24 verpleegsters hebben we er vijf uitgekozen om de Tieltse eer te verdedigen in de Ghelamco-arena", vertelt Isabelle. "Na de theoretische proeven, het jurygesprek en de praktische tests had ik er al een goed gevoel bij, maar winst hadden we niet verwacht. Vooral omdat we het als kleine garnaal moesten opnemen tegen kleppers als het UZ Antwerpen. We hebben af en toe toch een serieus tandje bij moeten steken. Maar sowieso verdient het team een dikke pluim."


Ook verpleegkundig directeur Matthijs Samyn is erg in zijn nopjes. "De teamspirit van D2 is fantastisch. Dit toont aan dat een klein regionaal ziekenhuis niet moet onderdoen voor grote spelers, integendeel zelfs. Ook vanuit de directie zijn we fier op deze mooie prestatie." (SVR)

Lees meer