3 Yves Lampaert deelde dinsdag goodiebags uit aan fietsende medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis.
Joke Couvreur Yves Lampaert deelde dinsdag goodiebags uit aan fietsende medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis.

Sint-Andriesziekenhuis schakelt Yves Lampaert in om fiets te promoten bij personeel: “Wie dagelijks fietst, leeft 2,5 jaar langer”

Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert deze week de Week van de Fiets. Het wil zoveel mogelijk medewerkers motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Wielrenner Yves Lampaert deelde dinsdagochtend een goodiebag uit aan medewerkers die met de fiets kwamen.

“Het Sint-Andriesziekenhuis zet de gezondheid van onze medewerkers centraal. Een van de pijlers is een sterk uitgebouwd fietsbeleid”, zegt verpleegkundig directeur Matthijs Samyn. “Zo bieden we onze medewerkers een gratis Sint-Andriesfiets aan voor woon-werkverkeer of ze kunnen een nieuwe fiets kopen met een mooie korting. Dat fietsbeleid bestaat ondertussen drie jaar en om dat in de verf te zetten, organiseren we nu voor het eerst de Week van de Fiets. Medewerkers die deze week tussen 6.30 en 9 uur met de fiets naar het werk komen, krijgen een goodiebag met gezonde gadgets.”

Fietsende werknemers zijn gemiddeld een dag per jaar minder ziek, voelen zich beter in hun vel en zijn productiever. Fietsen helpt ook tegen overgewicht, bespaart filetijd en stress en is beter voor het milieu

Verpleegkundig directeur Matthijs Samyn

Voordelen

Wielrenner Yves Lampaert, wiens zus Saghine in het ziekenhuis werkt als spoedverpleegkundige, kwam dinsdag langs om de medewerkers te feliciteren en te stimuleren om naar het werk te blijven fietsen. “Wie beter dan een Belgisch kampioen wielrennen weet hoe gezond fietsen is? Wie dagelijks fietst, leeft 2,5 jaar langer”, gaat Samyn verder. “Fietsende werknemers zijn gemiddeld een dag per jaar minder ziek, voelen zich beter in hun vel en zijn productiever. Maar fietsen helpt ook tegen overgewicht, bespaart filetijd en stress en is beter voor het milieu. Redenen genoeg dus om meer te fietsen.”

3 Yves Lampaert en zijn zus Saghine, die werkt als spoedverpleegkundige in het Sint-Andriesziekenhuis.
Joke Couvreur Yves Lampaert en zijn zus Saghine, die werkt als spoedverpleegkundige in het Sint-Andriesziekenhuis.

Site fietsvriendelijker

Onlangs werd de campus van het ziekenhuis fietsvriendelijker gemaakt op initiatief van stafmedewerker beleidsinformatie en fervent fietser Lieven Rijckaert. “Enkele maanden geleden heb ik contact genomen met de Fietsersbond. Ik fiets zelf graag en vaak, kom met de fiets naar het werk en zag dat er op de site van ons ziekenhuis nog wel wat werk aan de winkel was. In overleg met de Fietsersbond en naar aanleiding van de Week van de Fiets hebben we enkele ingrepen gedaan om het terrein rond het ziekenhuis fietsvriendelijker te maken. De slagbomen zijn ingekort, obstakels werden weggenomen, er zijn wegmarkeringen voor fietsers aangebracht op de parking en binnenkort komt er ook een overdekte fietsenstalling aan hoofdingang voor bezoekers die met de fiets naar het ziekenhuis komen.”

3 Yves Lampaert kwam de fiets promoten bij de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis.
Joke Couvreur Yves Lampaert kwam de fiets promoten bij de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer