Sioen
Joke Couvreur Sioen

Sioen neemt deel van Seyntex over

Sioen legt 1,1 miljoen euro op tafel voor de overname van concurrent Techma Coatings, dat deel uitmaakt van de Seyntex Groep. 

Textielgroep Sioen, met hoofdzetel in Ardooie, betaalt een overnameprijs van 300.000 euro voor Techma Coatings, een onderdeel van de Seyntex Groep uit Tielt. Het Ardooise bedrijf betaalt ook een voorschot van 800.000 euro voor de voorraden die al zullen worden ontvangen. De deal omvat verder de aankoop van een deel van het productieapparaat, de klantenportefeuille, productformuleringen en productiemethoden. 

Techma Coatings produceert PVC en polyurethaan. Dat zijn stoffen die gebruikt worden bij regen-, sport- en werkkleding, tenten en dekzeilen. Vorig jaar realiseerde Techma Coatings een omzet van 13 miljoen euro. Met de overname versterkt Sioen Fabrics haar positie in de markt van het technisch gecoat textiel voor onder andere matrasbescherming, kledij, spanstructuren en tenten.

Seyntex Tielt blijft net als Sioen wel verder actief op vlak van brandweerkledij, kogelwerende vesten en militaire pakken. Door de overname werken 53 personeelsleden uit Tielt voortaan voor Sioen. Al blijven die voorlopig wel gewoon in Tielt werken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer