Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt
Sam Vanacker Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt

Staking non-profitsector op 7 mei krijgt navolging in Sint-Andriesziekenhuis

Morgen dinsdag zullen een aantal crèches, ziekenhuizen en andere zorginstellingen dicht zijn of met minder personeel dan anders draaien naar aanleiding van de staking van de non-profitsector. Ook in het Sint-Andriesziekenhuis zal de staking (beperkt) voelbaar zijn.

Aanleiding voor de stakingsaanzegging van het gemeenschappelijk vakbondsfront zijn de verkiezingen van 26 mei. Met de actie wil de vakbond de aandacht vestigen op kwaliteit en welzijn in de non-profitsector. Concreet wil men dat er geïnvesteerd wordt in zorg, dat er een nieuwe instroom van werknemers op gang komt en dat de personeelsbezetting op de werkvloer wordt opgetrokken. Hoe groot de impact van de staking precies wordt valt af te wachten.

gratis soep

Feit is dat veel personeelsleden van het Sint-Andriesziekenhuis zich alvast kan vinden in de eisen van de vakbond. Er wordt gestaakt, maar in beperkte mate en met zo weinig mogelijk hinder voor de patiënten. Zo draait het operatiekwartier op een wachtregeling en heeft de actie veel navolging gekregen in de keuken. Al blijft het restaurant van het ziekenhuis op 7 mei wel gewoon open. Om de actie extra in de verf te zetten krijgt iedereen dinsdag wel een gratis tas soep bij aankoop van een maaltijd.

In Brussel start dinsdag om 10.30 uur een betoging aan het Noordstation.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer