De docenten van verpleegkundeschool Aleydis.
RV De docenten van verpleegkundeschool Aleydis.

Studenten verpleegkunde houden reanimatiemarathon tijdens donderdagmarkt

Verpleegkundeschool Aleydis houdt op donderdag 6 juni een reanimatiemarathon tijdens de wekelijkse donderdagmarkt in Tielt. Studenten zullen er reanimatietechnieken demonstreren en aanleren aan voorbijgangers.

Oorspronkelijk stond de reanimatiemarathon gepland op 14 maart, maar die werd toen afgelast door het stormweer. Donderdag tussen 8.30 en 12 uur zullen de verpleegkundestudenten in de Sportlaan een standje bemannen waar ze met levensgrote oefenpoppen en trainingstoestellen demonstraties zullen geven. Tegelijk stellen de studenten er de zogenaamde FAST-test voor. “Dat is een relatief eenvoudige test waarmee je snel een beroerte kunt herkennen”, legt Hilde Van Der Donckt van Aleydis uit. “Elke dag krijgen 52 mensen in België een beroerte. De aandoening heeft vaak invaliditeit tot gevolg en snel reageren kan een wezenlijk verschil maken op vlak van herstel.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer