Bart Boterman

Tielt betaalt 48.138 euro voor dringend ziekenvervoer

Het Sint-Andriesziekenhuis en het Rode Kruis hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met elf omringende gemeenten waar de dienst 112 actief is. Concreet betalen de gemeenten 110.000 euro aan het Sint-Andriesziekenhuis, als tussenkomst bij de gemaakte personeelskosten. 

Welke gemeente hoeveel betaalt, wordt voortaan bepaald op basis van het aantal uitgevoerde ritten tussen 2014 en 2018. Zo moet de stad Tielt 48.138 euro betalen. Voor Ruiselede, dat minder ritten telt, gaat het om 8.237 euro. De nieuwe overeenkomst geldt behalve voor Tielt en Ruiselede ook voor Aalter, Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Wielsbeke en Wingene. In elk van die gemeenten komt de samenwerkingsovereenkomst ter goedkeuring voor de gemeenteraden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer