De Bakkersbond van Tielt organiseerde een broodkeuring in Aarsele
RV De Bakkersbond van Tielt organiseerde een broodkeuring in Aarsele

Tieltse bakkersbond houdt broodkeuring

De Bakkersbond van Tielt, die de zelfstandige warme bakkers van Tielt, Ruiselede, Pittem, Wingene en Oostrozebeke verenigt, organiseerde maandagavond een broodkeuring bij bakkerij Dries in Aarsele. 

Bij die broodkeuring, die georganiseerd werd in samenwerking met Molens ‘t Kindt uit Avelgem, lieten de leden van de bond hun broden keuren en quoteren door specialisten en collega-bakkers. De keuring gebeurde op genummerde broden zodat de bakkers anoniem bleven.

“De broden werden onderzocht op vorm, uitzicht, oppervlakte, korst, kruim structuur, elasticiteit en uiteraard ook op smaak. Nadien konden de bakkers om tips en advies vragen om de kwaliteit van hun brood te verbeteren”, legt voorzitter van de bakkersbond Hein Vandenberghe uit. Na de keuring hielden de bakkers nog een vergadering. “De praktijk leert dat de gezamenlijke beroepskennis onder de bakkers enorm is. Die kennis delen komt het brood alleen maar ten goede. Zo blijven we onze kennis verbeteren en blijven we hoogstaande kwaliteit garanderen voor de klanten.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer