De banken in de rechtbank van Kortrijk
LSI De banken in de rechtbank van Kortrijk

Trio voor rechter na verschillende inbraken, waaronder in de Kringloopwinkel van Zwevegem

Drie jongemannen van 20, 19 en 21 jaar uit Kortrijk riskeren tot 15 maanden gevangenisstraf voor een reeks inbraken en diefstallen in de streek. In de kringloopwinkel in Zwevegem gingen ze aan de haal met de kassa waarin 411,81 euro stak. 

Kopstuk van het trio is Anouar B. (20) uit Kortrijk. “Ze hadden een bromfiets gestolen die uiteindelijk voor de aanstoker van de jonge dievende was”, pleitte het openbaar ministerie. “Die bromfiets werd nadien opnieuw gestolen waardoor hij boos werd op zijn kompanen en hen dwong om diefstallen te plegen tot hij de waarde van de bromfiets terug had. Hij bedreigde hen ook met een machete. Eén van de jongens die hij dwong was een minderjarige.” Het trio brak daarna binnen in de kringloopwinkel in Zwevegem, de Koninklijke Racingclub in Bissegem en in een Turks restaurant in Deinze waar ze aan de haal gingen met de kassa, inktpatronen en een gsm. Eén van hen probeerde ook een Aud A4 te stelen. “Ik heb helemaal niemand gedwongen”, verdedigde de hoofdbeklaagde zich. “Ik heb zelfs helemaal niets gestolen, ik was er gewoon bij en zat in de auto.” Anouar B. riskeert 15 maanden gevangenisstraf waarvan de voorhechtenis effectief en een geldboete van 2.000 euro. De jongeman werd op de jeugdrechtbank al acht keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De twee andere beklaagden riskeren elk 12 maanden gevangenisstraf waarvan enkel de voorhechtenis effectief en een geldboete van 400 euro. Vonnis op 20 mei. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer