RV

Turnkring Atlas mag voor het eerst Vlaams Kampioenschap toestelturnen organiseren

Op zaterdag 18 mei organiseert Turnkring Atlas Tielt in samenwerking met de Vlaamse gymnastiekfederatie het Vlaams kampioenschap gymnastiek voor meisjes op C-niveau in sporthal De Ponte. Het is de eerste keer dat de Vlaamse titels in Tielt worden verdeeld.

Er worden straks 200 gymnastes uit uit 51 verschillende Vlaamse clubs verwacht in Tielt. Oele Demeulemeester, hoofdcoördinator van Turnkring Atlas, is tevreden dat de club het Vlaams kampioenschap mag verwelkomen. “Het turnen in Tielt zit al een aantal jaar serieus in de lift. Turnkring Atlas telt momenteel 366 leden en dat is een record. De voorbije acht jaar was de vraag steeds groter dan het aanbod, waardoor we zelfs jaarlijks een inschrijvingsstop moeten inlassen.”

“Om in aanmerking te komen voor deze Vlaamse kampioenschappen dienen gymnasten zich te plaatsen via provinciale voorrondes” legt Stephanie Neirinck van Turnkring Atlas uit. “Per leeftijdscategorie zijn er drie voorrondes. Als de resultaten van deze voorrondes goed zijn, kan een gymnaste geselecteerd worden voor het Vlaams kampioenschap. Op A en B- niveau bestaat er ook een Belgisch kampioenschap, op C-niveau niet. Deze Vlaamse kampioenschappen zijn dus op C-niveau de belangrijkste wedstrijd.”

Turnkring Atlas startte pas in 2012 met competitieturnen. “Het is een individuele sport waar geturnd wordt aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer. De eerste jaren was dit een beperkt groepje gymnasten, maar ondertussen hebben we C-gymnasten van verschillende leeftijden. De kleinsten trainen 4 uur per week, de oudsten 9 uur per week. Op het Vlaams Kampioenschap wordt onze club vertegenwoordigd door Lieze Baert, Janne Ravelingien, Siel Baert, Anna Clarysse, Marlies Van Renterghem en Laurena de Brabandere.”

Supporters zijn welkom in De Ponte op zaterdag 18 mei vanaf 9 uur. Niet-leden betalen 8 euro voor een dagticket, leden van de gymfederatie betalen 6 euro. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer