De feiten van zinloos geweld deden zich voor in de Tieltstraat in Pittem, waar het slachtoffer woont.
Joris Defour De feiten van zinloos geweld deden zich voor in de Tieltstraat in Pittem, waar het slachtoffer woont.

Vermoedelijke daders van zinloos geweld op Davy Vandewalle opgepakt

De politie heeft woensdagmorgen twee Pittemnaars opgepakt. De twee dertigers worden verdacht van het zinloos geweld op hun dorpsgenoot Davy Vandewalle. Die raakte zwaargewond. Een van de verdachten heeft ondertussen bekend. Hij en zijn kompaan hadden flink gedronken. Vandewalle was een toevallig slachtoffer.

Nadat hij de TAC-Rally in Tielt had bijgewoond en nadien nog iets was gaan drinken bij kameraden vertrok Davy Vandewalle op zaterdag 13 april om 22.45 uur naar huis. Toen hij thuiskwam in de Tieltstraat werd hij het slachtoffer van zinloos geweld. Twee mannen vielen hem aan, Davy incasseerde onder andere een zware klap op het hoofd. Extra gevaarlijk aangezien hij in het verleden al zes keer een hersenoperatie heeft ondergaan.

Weinig aanknopingspunten

Een dag na de feiten werd de Pittemnaar, trucker van beroep, overgebracht naar het UZ Gent, waar hij eerder al behandeld was. Hij werd er geopereerd, maar er wacht hem een lange revalidatie. Vandewalle zal onder andere opnieuw moeten leren stappen. Met weinig aanknopingspunten - aanvankelijk was eigenlijk alleen duidelijk dat twee mannen op een fiets waren gevlucht - gingen de speurders aan de slag. Het vermoeden rees wel direct dat de daders vermoedelijk uit de buurt zouden zijn en dat bleek correct.

Straks al voor de rechter

Woensdagmorgen pakte de politie twee dertigers op. Een van hen heeft ondertussen de feiten bekend. Hij en zijn kompaan waren zwaar onder invloed van alcohol toen ze Davy Vandewalle aanvielen. Die laatste was een toevallig slachtoffer. Vermoedelijk hadden de daders gewoon zin om eens iemand in elkaar te slaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer