De leerlingen van de Marialoopschool verzorgden onder andere de hapjes in eetkaffee Carlito.
Foto BCL De leerlingen van de Marialoopschool verzorgden onder andere de hapjes in eetkaffee Carlito.

Vierdejaars openen eigen restaurant

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Marialoopschool in Meulebeke baatten gisteren voor één dag hun eigen restaurant 'De Tiende Bol' uit. Een hele dag waren ze in de weer in praat- en eetkaffee Carlito in Tielt. "Ze bereidden een driegangenmenu tot in de puntjes voor", vertelt leraar Jens Declerck. "Een groepje stond in voor de hapjes, er werden groenten gesneden voor spaghetti en maandag bereidden we ook al een dessertbuffet. Een ander groepje stond achter de bar en leerde een eigen cocktail maken."


Het restaurant werd bovendien helemaal ingekleed. "Ook in de versiering werd heel wat energie gestopt. De leerlingen knutselden placemats en bloemstukjes van gevouwen papier..."


's Avonds kwamen honderd gasten aanschuiven voor het diner. "Dat waren de ouders en grootouders van de kinderen. Het project in Carlito kadert binnen de Droomfabriek van het Vlaams Agentschap Ondernemen. Kathleen en Lode van Carlito zijn de ouders van Mara uit onze klas en dus kozen de leerlingen hen als droomcoach binnen het project. Kathleen en Lode offerden zelfs hun vrije dag op om ons bij te staan." (BCL)

Lees meer