De schouwburgzaal van het Gildhof is na een lijdensweg van drie jaar eindelijk klaar om publiek te ontvangen. Het schepencollege en de raad van bestuur van het Gildhof mochten als eerste bezoekers de vernieuwde zaal betreden.
Sam Vanacker De schouwburgzaal van het Gildhof is na een lijdensweg van drie jaar eindelijk klaar om publiek te ontvangen. Het schepencollege en de raad van bestuur van het Gildhof mochten als eerste bezoekers de vernieuwde zaal betreden.

Voormalig schepen haalt stevig uit naar meerderheid over ‘onvoorziene’ uitgaven Gildhof

Veerle Vervaeke (Open Vld), in de vorige legislatuur nog bevoegd voor de werken in het Gildhof, meent dat de nieuwe bestuursmeerderheid onterecht de kosten voor de heropening van de schouwburgzaal als ‘dwingend en onvoorzien’ heeft geboekt. Volgens burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) kon het moeilijk anders, aangezien de vorige meerderheid geen budget voor 2019 had goedgekeurd.

Tijdens de gemeenteraad donderdagavond verwees Vervaeke naar het gemeentedecreet. “Kosten maken onder dwingende en onvoorziene omstandigheden kan alleen bij gevallen van overmacht, denk maar aan brand of overstroming. Dit college is nog maar net begonnen en neemt al een loopje met het gemeentedecreet. Om enkele kosten te noemen: de opkuis van het Gildhof, het drukken van een brochure, de huur van tijdelijke verwarmingsinstallatie en het huren van laurierboompjes. Zelfs een opleiding voor personeel van de academie wordt gezien als dwingende kost. Het is nu al duidelijk dat deze meerderheid niet klaar is om Tielt te besturen”, foetert Vervaeke.

Het is nu al duidelijk dat deze meerderheid niet klaar is om Tielt te besturen”

Oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open Vld)

“De reden is eenvoudig. Jullie hebben nagelaten een budget voor 2019 goed te keuren, waardoor we geen budget hebben. Maar wij willen vooruit met Tielt. Eerder kon er in zulke gevallen met voorlopige twaalfden worden gewerkt, maar dat kan vanaf dit jaar niet meer”, reageert burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer