Patrick D'Hont en Mieke De Jaegher van ’t Een en ’t Ander, op een archieffoto.
Sam Vanacker Patrick D'Hont en Mieke De Jaegher van ’t Een en ’t Ander, op een archieffoto.

Weer inbraak in ’t Een en ’t Ander: geld en sigaretten verdwenen

Dieven hebben zondagnacht ingebroken in ’t Een en ’t Ander, de dorpswinkel en café met gastenverblijven van Mieke De Jaegher (57) en Patrick D’hont (64). De daders gingen ervandoor met geld en sigaretten. Drie jaar geleden werd er ook al eens ingebroken.

Mieke en Patrick ontdekten de inbraak toen ze maandagmorgen opstonden. “De deur van het café bleek geforceerd”, vertelt Mieke. “De daders gingen ervandoor met onze voorraad sigaretten, goed voor duizenden euro’s. Ze namen ook de lades mee uit onze twee kassa’s in het café en de winkel. Toch wel een zware aderlating voor een bescheiden zaak als de onze.” 

Drie jaar geleden werd ook al eens ingebroken bij ’t Een en ’t Ander. “Ook toen werd de deur van het café geforceerd”, weet Mieke. “De buit was ook vergelijkbaar. We zullen niet anders kunnen dan extra beveiligen, hoe jammer we dat zelf vinden. Dat zoiets kan gebeuren in een rustig dorp zoals het onze valt te betreuren.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer