Een conceptbeeld van 'Ter Hulste' uit de stedenbouwkundige aanvraag.
Studio Wim Carrein Een conceptbeeld van 'Ter Hulste' uit de stedenbouwkundige aanvraag.

Weinig draagvlak voor nieuw woonproject Ter Hulste

Er zijn plannen voor een nieuw woonproject tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat, maar die stoten op protest van omwonenden. De projectontwikkelaar wil er drie woonblokken met samen 55 woongelegenheden realiseren, maar de kans dat het project er komt, lijkt klein. 

Omwonenden van ‘Ter Hulste’, zoals het project heet, vrezen voor mobiliteitsproblemen, inkijk en problemen met privacy. Tijdens het recent afgesloten openbaar onderzoek liepen twintig bezwaarschriften binnen. Het stadsbestuur sluit zich aan bij de vrees van de omwonenden en bracht eerder al een negatief advies uit. 

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V), bevoegd voor omgevingsvergunningen, legt uit dat de plannen al dateren van in de vorige legislatuur. “Ik vermoed dat het al de tweede of zelfs derde keer is dat er een vergunningsaanvraag is binnen gelopen. Telkens werd de aanvraag geweigerd of heeft de aanvrager de aanvraag uiteindelijk terug ingetrokken. Het gaat per slot van rekening om een serieus inbreidingsproject, dat ons inziens het draagvlak van de omgeving te ver overschrijdt. Daarom hebben we begin deze maand opnieuw een negatief advies uitgebracht.”

Of de projectontwikkelaar een nieuwe, aangepaste aanvraag gaat indienen valt af te wachten. De beroepsperiode loopt nog tot 17 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer