De zesde editie van de Taalsprong was wederom een succes.
RV De zesde editie van de Taalsprong was wederom een succes.

Zomerschool De Taalsprong succesvol afgesloten

Het zesde seizoen van zomerschool De Taalsprong is het voorbije weekend succesvol afgesloten. Ze zet in op taalwinst voor kinderen die er het meest nood aan hebben. Het initiatief werd destijds opgestart door de stad Tielt, die daarvoor samenwerkte met de lokale basisscholen.

“We zijn er van overtuigd dat het vakantieverlies bij kinderen met een andere taal omgebogen kan worden tot een taalwinst”, meent coördinator Jan Vandenberghe. “Een week vol activiteiten dicht bij de start van het schooljaar vormt een spetterend taalbad waarbij jongere kinderen meer spreekdurf ontwikkelen om in de klas meer aan bod te komen. Tegelijkertijd werd ook nieuwe Nederlandse woordenschat aangeleerd.”

Het ging om een midweek vol kampsfeer met speelse en ervaringsgerichte activiteiten. Zo ging de groep ook langs bij een kinderboerderij, was er een bosdag en werd er afgesloten met een toontocht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer