Tien jaar cel voor seksueel misbruik

Een moeder (54) en haar zoon (34) uit Aalst zijn door de Dendermondse rechter veroordeeld tot bijzonder strenge straffen wegens seksueel misbruik.

Het slachtoffer was de dochter van de vrouw en de stiefzus van de tweede beklaagde. De moeder moet tien jaar de gevangenis in en is voor twintig jaar ontzet uit haar rechten. Haar zoon kreeg een gevangenisstraf van acht jaar en is tien jaar ontzet uit zijn rechten. Bovendien zijn beiden 15 jaar ter beschikking gesteld van de regering.

De feiten zijn dan ook niet min. Ettelijke jaren lang, van 2005 tot 2015 werd het slachtoffer seksueel misbruikt en verkracht. Het meisje was op het ogenblik dat de feiten startten amper zeven jaar oud. Ze werd ook geslagen en regelmatig kreeg ze geen eten. De feiten kwamen uiteindelijk aan het licht, toen het meisje als tiener op school aan een vertrouwenspersoon vertelde wat ze meemaakte.

Haar stiefbroer stond eerder al terecht voor belaging. Hij maakte camerabeelden van een sportend meisje. De moeder was ook niet aan haar proefstuk toe. Zij pleegde in het verleden al eens gelijkaardige feiten bij een kind van haar neef. (DND)

Lees meer