‘Vollen bak’ kermis van bij de opening

De nieuwe Tienen kermis moet de eerste worden van een reeks met een nieuw elan. “We hebben een nieuwe plaatsmeester Bart Persoons, en we hebben heel wat attracties en animatie voorzien. Bij de opening hadden we ook een 150 kinderen uit kansengroepen uitgenodigd om mee een rondgang te maken. Ze mochten gratis op de attracties en kregen ook nog gratis oliebollen van de foorkramers”, aldus schepen van kermissen Eddy Poffé (Open VLD)

5 Sven Vanwing, Bart Persoons en Eddy Poffé fier op de kermisaffiche
HCH Sven Vanwing, Bart Persoons en Eddy Poffé fier op de kermisaffiche

De eerste kermisdag trok al heel wat volk met het optreden van Salim Seghers en al meteen veel volk op de kermisattracties. Dit jaar zijn er slechts een 40-tal. “Minder dan anders, maar dat komt omdat een aantal foorkramers zich op verschillende kermissen tegelijk ingeschreven hebben en zich op het laatste ogenblik terugtrekken en voor een andere kermis opteren. We gaan daar een nieuw reglement voor maken dat wie inschrijft ook onmiddellijk betaalt”, aldus Poffé. Ook de voorzitter van de foorkramers Steve Severijns is enthousiast: “We hebben een prachtige affiche, en het weer gaat goed worden. Misschien iets te warm, maar dat is steeds beter dan regen”. 

5 Het college knipt het kermislint door
HCH Het college knipt het kermislint door

De nieuwe plaatsmeester Bart Persoons wil de komende jaren Tienen kermis ombouwen tot een kermis 2.0. Een gevulde kermisaffiche met heel wat animatie is het recept. Naast gratis optredens van Bart Kaëll (29 juni), Salim Seghers (21 juni), Sha-Na (29 juni), Sammy Moore (26 juni) en Ghost Rockers (30 juni), wordt ook de jaarmarkt op dinsdag 25 juni naar een hoger niveau getild. Naast nieuwigheden zoals ‘Kermis goes back to the 80’s’ op vrijdag 28 juni, met wagens uit bekende series uit die periode, een seniorennamiddag en een kindernamiddag, zijn er de traditionele activiteiten als beertjesregen en een kermistombola.

5 Ambiance op de paardenmolen
HCH Ambiance op de paardenmolen
5 Op de rups
HCH Op de rups
5 Zwieren op de grote attracties
HCH Zwieren op de grote attracties

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer