3 Bij de brand kwam een hevige rookontwikkeling vrij
Facebook repro Bollen Bij de brand kwam een hevige rookontwikkeling vrij

Brand bij Bebat in Tienen: buurt moet ramen en deuren dicht houden

In de Walstraat op het industrieterrein Grijpenveld in Tienen is vanavond rond 20.30 uur brand uitgebroken in een opslagplaats van Bebat, het bedrijf dat batterijen inzamelt, sorteert en recycleert. De Tiense brandweer roept wegens mogelijk giftige dampen omwonenden van het industrieterrein op om ramen en deuren gesloten te houden.

3 Hulpdiensten snelden ter plaatse
Bollen Hulpdiensten snelden ter plaatse

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Door de wind kwam de rookpluim over het centrum van de stad terecht.Via sociale media riepen politie en brandweer op om ramen en deuren gesloten te houden om geurhinder te vermijden.

“De brand, die momenteel nog steeds woedt maar ondertussen onder controle is, situeert zich in de opslagplaats buiten het eigenlijke fabrieksgebouw. Het fabrieksgebouw zelf raakte niet beschadigd. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand”, aldus een woordvoerder van de Tiense brandweer. De brandweerlui kreeg de hulp van de collega’s uit landen en Leuven. Een hele stapel paletten, waarvan sommigen geladen met batterijen, diende worden geblust. Die klus is intussen wel geklaard maar brandweer gaat nu na hoe men kan voorkomen dat het goedje terug zou kunnen opflakkeren of beginnen smeulen aangezien er ook lithium-batterijen opgestapeld lagen. Mogelijk dient (een deel) ondergedompeld te worden om verder te kunnen laten afkoelen zonder verder risico.

Het is nog onduidelijk hoeveel schade de brand veroorzaakt heeft in de opslagplaats en of er effectief giftige stoffen verspreid werden. In ieder geval was de rook wel hinderlijk.

3 Het Grijpenveld werd afgesloten
Bollen Het Grijpenveld werd afgesloten

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Koen Frankie

    wie aan model bouw doet weet dat er zeer gevaarlijke batterijen zijn (LIPO) is bebat wel op de hoogte dat eens deze onder aan bepaalde spanning komen en / of doorboort worden er altijd een explosie en vuur komt ....

  • Roger Brouwers

    Aan die rook te zien is er geen enkel probleem voor de volksgezondheid.Hopelijk werpt er niemand wat kreupelhout in die brand of het gemeentelijk rampenplan moet volgens de groenen in werking gezet worden.

Lees meer