De Wijsneus in de bres voor de woonzorgcentra in coronatijd
Bollen De Wijsneus in de bres voor de woonzorgcentra in coronatijd

De kinderen van De Wijsneus fietsen, lopen en wandelen voor woonzorgcentra in coronatijd

In basisschool De Wijsneus in Oplinter werden de wijsneusjes de voorbije weken uitgedaagd op een leuke sportieve manier. Zij mochten aan de slag om al wandelend, lopend of fietsend kilometers te vreten. “En we zorgden tegelijk voor een momentje van geluk voor zorgverleners”, zegt directeur Hilde Marijns.

“Als onze wijsneusjes samen 1.000 kilometer behaalden door stevig te strappen vanuit hun kot, zouden we een cadeautjesmand geven aan de psychiatrische instelling PVT in Heverlee”, legt Hilde verder uit. “Bij 2.000 kilometer kwam er een mand voor de Tiense zorginstelling Huis in de stad bij en bij 3.000 kilometer nog eentje voor het woonzorgcentrum Huize Nazareth.”

Al deze instellingen hebben een link met de school, door bijvoorbeeld een mama die er werkt. “Onze kinderen haalden op één week tijd zoveel kilometers binnen, dat we drie manden mochten overhandigen”, zegt een trotse directeur. “Bedankt aan iedereen die mee ‘gestrapt’ heeft en aan meester Sam Vandelook van het zesde leerjaar die met dit leuke initiatief op de proppen kwam.” 

Lees meer