DJ Kosmik scoort bij Bonzai Records

OUDE TRACK VAN DAVY ALLARD UITGEBRACHT DOOR INVLOEDRIJK LABEL

Davy Allard, ook gekend als DJ Kosmik, heeft zopas een track uitgebracht bij Bonzai Records, of Bonzai Music zoals het nu heet, een van de belangrijkste en meest invloedrijke labels van België. "De track die ik samen met Jan Vervloet & Dj Böf (Ben Dralans) op Bonzai getekend heb, is eigenlijk al een track die een aantal jaren oud is", zegt Davy. "Voor mij komt een droom uit."

Davy Allard is al sinds kleinsaf gefascineerd door muziek. "Elke dag, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, liep ik met mijn hoofdtelefoon rond. De mensen vroegen me of ik niet gek werd van al die muziek. Het feit dat mijn neef vroeger dj was, heeft ook zeker een grote invloed gehad op mijn liefde voor muziek. Hij had alle materiaal en ik mocht dan regelmatig wat plaatjes draaien. Dat vond ik natuurlijk super!"

Trance

Davy organiseerde in de jaren '90 een aantal trance party's en hij deed ook mee aan dj contests. In 2006 besloot hij trance voor bekeken te houden en over te stappen op het hardere genre.

"Vandaag ben ik 'resident dj' in Illusion op de derde vrijdag van de maand. Ik draai ook regelmatig in Ghosthouse in Halen en nu komt ook Wallonië aan de beurt met enkele bookings in grote discotheken."

"Toen ik stadsgenoot DJ Jan Vervloet in 1997 voor het eerst ontmoette, had ik nooit gedacht dat ik 20 jaar later met hem een track ging uitbrengen en al zeker niet op Bonzai Classics, dat is het label waarop alle klassiekers uitgebracht worden, platen die vroeger enorm populair waren en nu opnieuw uitgebracht worden", zegt DJ Kosmik. "Vroeger maakte ik op geregelde basis muziek samen met Dj Böf en een aantal van die tracks trokken de aandacht van Jan Vervloet, waaronder deze. Hij heeft daar dan zijn eigen sausje aan toegevoegd, zeg maar en vandaar ontstond dan de track 'Rrrupppaaa'."

Naarmate de jaren vorderden, dook deze track geregeld op in de sets van meer en meer Retro House Dj's.

"Het grote publiek wist deze plaat enorm te appreciëren maar niemand wist echter van wie deze plaat was of hoe die heette", zegt Davy. "Vooral het laatste jaar begon de plaat nog populairder te worden en ik zag regelmatig op verschillende fora de vraag opduiken van wie deze plaat was, want ze vonden hem echt geweldig."

Bij Bonzai vonden ze dit eveneens een geweldige track en ze besloten hem dan ook zonder aarzelen uit te brengen op hun welgekende Bonzai Classics label.

Extraatje

"Dit is een droom die voor mij uitkomt, 20 jaar nadat ik begon met draaien", geeft Davy toe. "Ikzelf ben altijd al een Bonzai-fan van het eerste uur geweest en dan nog mogen releasen op dit label is iets waar ik heel fier op ben. Extraatje dat er bij komt, is dat Bonzai dit jaar 25 jaar bestaat, dus gaat deze track zeker extra aandacht krijgen."

Davy Allard, alias DJ Kosmik, heeft een track uitgebracht bij Bonzai Records.
kos Davy Allard, alias DJ Kosmik, heeft een track uitgebracht bij Bonzai Records.

Lees meer