De bouwwerf aan de Hertogensite.
Foto Bollen De bouwwerf aan de Hertogensite.

Doorgang tussen O.L.V.Broedersstraat en Ooievaarstraat gecreëerd

In het kader van het project Hertogensite of ‘Immac 2’ werden het ACV kantoor en het pand Brasseur gelegen langs de O.L.V.-Broedersstraat afgebroken. Dit laat toe deze straat te verbinden met de Ooievaarstraat.

“Het gaat om een doorgang voor fietsers en voetgangers door een site met 27 nieuwe wooneenheden, vooral grondgebonden woningen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening, Jos Mombaers (Tienen Vooruit!). “De doorgang ontsluit ook het Hertogenhuis, de verblijfplaats van de hertogen van Brabant. Van aan de O.L.V.-Broedersstraat is er nu een prachtig uitzicht op de gevel van dit pand dat stilaan in zijn glorie wordt hersteld.”

Medio 20198 start het tweede deel van de werken, tussen de Ooievaarstraat en de Alexianenweg. “Het is op dit tweede deel van het project dat een publieke parking wordt gebouwd langs de Alexianenweg”, verduidelijkt schepen Mombaers. “Deze zal ongeveer 250 parkeerplaatsen tellen, waarvan ongeveer 100 plaatsen voor het publiek. Boven de ondergrondse parking komen onder meer commerciële panden en wooneenheden. De bouwvergunning zou in november ingediend worden.” 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer