Extra omleiding op Vesten door wegverzakking Leopoldvest

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat werkt aan de herinrichting van de Vesten, stelde gisteren een wegverzakking vast op de binnenring ter hoogte van de Generaal Guffensstraat. Vanaf vandaag wordt de weg daarom lokaal afgesloten. Het verkeer op de binnenring, richting suikerraffinaderij, zal op de Vesten kunnen blijven rijden. Voor het verkeer richting Leuvenselaan, wordt een omleiding voorzien via de Slachthuisstraat, Hamelendreef en Oplintersesteenweg. AWV en de politie hebben deze omleiding gisteren, vrijwel onmiddellijk na het vaststellen van de verzakking, goedgekeurd.


"Wegen en Verkeer werkt op dit moment aan de buitenring van de Sliksteenvest en Leopoldvest", zegt Anton De Coster, woordvoerder AWV.


"De wegverzakking bevindt zich aan de binnenring tussen beide vesten waar Wegen en Verkeer pas later in 2017 de werken zal aanvatten. De verzakking doet zich dus voor op een deel van de Vesten dat Wegen en Verkeer nog moet heraanleggen. Wegen en Verkeer onderzoekt in de komende dagen welke tijdelijke oplossingen mogelijk zijn, en hoe dit de verdere fasering van de werken zal beïnvloeden."


(VDT)

Lees meer