2 Een parkeerplaatsje vinden in de Pastorijstraat is niet eenvoudig
Bollen Een parkeerplaatsje vinden in de Pastorijstraat is niet eenvoudig
2 Bezoekers voor het Necropolis kunnen er vaak hun wagen niet parkeren
Bollen Bezoekers voor het Necropolis kunnen er vaak hun wagen niet parkeren

Extra parkeergelegenheid en ontmoetingsruimte door aankoop grond

De stad Tienen wil de nodige budgetten voorzien voor de aankoop van een perceel grond in de Kerkhofweg in Grimde. Bedoeling is er een parking met groenvoorziening in te richten, om tegemoet te komen aan de parkeerproblematiek in de buurt.

De stad Tienen wil een perceel grond van ongeveer 19 are aankopen onderaan de Kerkhofweg in Grimde. “Dit perceel willen we inrichten als parking voor de kerkhofbezoekers en wijkbewoners”, licht schepen van ruimtelijke ordening Bram Delvaux toe. “Op die manier willen we tegemoetkomen aan de nood aan parkeerplaatsen in de buurt”.

Bevraging buurtbewoners

Voorafgaand hield de stad een bevraging bij de buurtbewoners. Hierin werd gepeild naar hun mening omtrent het voorstel. 103 buurtbewoners vulden de enquête in. 52 % blijkt voorstander om de grond in te richten als parking. 48 % wenst een combinatie van parking met groenvoorzieningen. Bijna 57 % zou effectief gebruikmaken van de parking. “We gaan zeker rekening houden met de mening van de buurtbewoners”, vervolgt schepen van duurzaamheid Paul De Cort. “Bedoeling is om naast de parkeerfunctie ook een groen hoekje te creëren waar het aangenaam verpozen is.”

De stad Tienen zal het voorstel verder uitwerken en de nodige budgetten voorzien voor de aankoop en de inrichting van het terrein.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • caes jean-pierre

    Die parking zal hoognodig worden, en zeker als die twee appartementen, in de Verbindingsstraat zullen bewoond worden, (nog denkelijk dit jaar).

  • Logist Marcel

    Goed gedaan zo Bart Thomas

Lees meer