2 Chef-kok Gilles Melchior, druk in de weer in de keuken van zijn gelijknamige restaurant.
Foto's Bollen Chef-kok Gilles Melchior, druk in de weer in de keuken van zijn gelijknamige restaurant.

Gilles Melchior doorstaat vuurdoop met glans

VOORMALIGE KOK 'HOF VAN CLEVE' EN 'LUZINE' OPENT EERSTE KEER DEUREN EIGEN RESTAURANT

Van een vuurdoop gesproken: op de openingsavond van zijn restaurant Melchior bleef geen enkele stoel meer vrij. Voor Gilles Melchior (32) was het dan ook zweten en zwoegen in de keuken, maar gelukkig kon hij terugvallen op heel wat ervaring. Zo was hij de laatste jaren actief bij onder meer topchef Jeroen Meus en in Hof Van Cleve, het sterrenrestaurant van Peter Goossens. "Het was toch nog even stressen, maar de gasten waren tevreden", zegt Gilles blij.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. De verbouwingen van de vroegere bloemenzaak tot sfeervol restaurant onderaan de Veemarkt waren ingrijpend en er moest dan ook met man en macht gewerkt worden om de zaak tegen 7 februari klaar te krijgen. Maar gelukkig geraakte al het werk tijdig klaar en konden de deuren van de Melchior gisteren voor het eerst opengezet worden.

2
Bollen

Geslaagde proefdraai

Op de eerste dag al een volledige bezetting hebben, is niet iedereen gegeven. Ongetwijfeld heeft dat te maken met de mooie werkervaring die Gilles kan voorleggen. "We hebben gisteren al proef gedraaid voor vijftien personen om dan 's avonds meteen voor een volle zaal te koken", vertelt Gilles. "Dat was natuurlijk heel heftig, maar alles is vrij goed verlopen. Natuurlijk zijn er altijd wat mankementjes, maar ik denk dat dit niet abnormaal is voor een startende zaak met een nieuw team."

"Aanwinst voor stad"

Een van de eerste gasten was Tiens schepen Jos Mombaers, samen met zijn echtgenote Petra en vrienden André Kestens en Carina Muës. "Deze zaak is zeker een aanwinst voor onze stad", reageert hij. "Ik zie hier de aanzet in om van Tienen de hoofdstad van de regio te maken op vlak van gastronomie. We hebben intussen al een hele reeks leuke en lekkere restaurants hier. We zijn in de Melchior aangenaam verrast door het mooie interieur, waar je een prachtige combinatie hebt van een historisch pand en een sober interieur met mooie waardevolle materialen. Ook bijzonder leuk is de open keuken. En dan is er ook nog het eten. We hebben de formule van de lunch uitgetest en we hebben zeer lekker gegeten aan een redelijke prijs."

Gulden middenweg

Gisteravond mochten de vrienden en de familie van Gilles komen proeven. Ook de echtgenote van Gilles, hockeyspeelster Lieselotte Van Lindt (speelt bij Red Panthers, red.), mocht haar voetjes onder tafel schuiven. "Ik ben ongelofelijk fier op Gilles", zegt ze. "Het is echt heel mooi geworden hier. En ja hoor, het eten is superlekker!" Deze week komen er trouwens nog heel wat vrienden de Melchior uittesten, zoals Gilles' zijn voormalige werkgever, Jeroen Meus. "Hij heeft me voor de opening ook al geluk gewenst", vertelt Gilles. "En hij heeft me ook gezegd dat de eerste maand altijd moeilijk is. Dat is normaal maar daar moet iedereen door. En hij heeft me ook verwittigd dat ik niet voor alle mensen goed zal kunnen doen. Je moet de gulden middenweg zien te vinden." Er komen in elk geval nu al erg drukke momenten aan voor Gilles. "De reservaties voor de komende weken verlopen vlot", zegt hij blij. "Vooral vrijdagen en zaterdagen zijn al goed gevuld, maar op weekdagen zijn er zeker nog plaatsen vrij!"


Meer info via www.melchi-or.be.

Lees meer