De taken als vrijwilliger op Suikerrock zijn heel uiteenlopend.
Bollen De taken als vrijwilliger op Suikerrock zijn heel uiteenlopend.

Helpers voor Suikerrock zijn nog steeds welkom

Suikerrock is nog altijd op zoek naar goede vrijwilligers voor de festivaldagen op 26, 27 en 28 juli, maar ook voor de opbouw en demontage vanaf woensdag 17 juli tot en met woensdag 30 juli. “En wanneer je extra gemotiveerd bent, kan je zelfs nog aan de voorbereidingen van het festival meewerken”, klinkt het bij de organisatie.

“Suikerrock zou geen 33 jaar bestaan zonder de honderden vrijwilligers die zich ieder jaar inzetten”, zegt Walter Kestens. “Elk jaar zijn er wel enkele die afvallen en die willen we dan graag vervangen met nieuw bloed. We willen er zo ook voor zorgen dat we het belangrijkste, sterkste en leukste burgerinitiatief van onze stad blijven. Ik weet zeker dat er ook dit jaar weer talloze vriendschappen gekneed worden.”

Betrokkenheid

Suikerrock zit wat betreft het aantal vrijwilligers op schema. “We merken dat de laatste jaren meer jonge mensen zich als vrijwilligers aanbieden, wat aangeeft dat de betrokkenheid van de jonge generatie erg groot is, net zoals dat vroeger was”, aldus Kestens. “Er is dus geen reden om het geloof in jonge gasten te verliezen, integendeel. Momenteel is 90 procent van de vrijwilligersposten ingevuld. In totaal zullen we met 500 zijn, aangevuld met een 400-tal externen uit onder meer verenigingen, Rode Kruis, hulpdiensten en techneuten. Dus tijdens het festival vormen we samen een team van rond de duizend personen!”

Als je zin hebt om mee te werken op Suikerrock, kan je een email sturen naar medewerkers@suikerrock.be met daarin jouw persoonlijke gegevens, jouw interesses en kennis of opleiding en de dagen waarop je kan meewerken. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • caes jean-pierre

    15€ per uur en ik ben direct daar

  • Peter Berg

    mochten dit gerust afschaffen of verplaatsen naar Martelarenplein. Je kan als belastingbetaler niet meer vrij rondlopen -rijden) in je eigen stad. Politiek zal hier niets van ondervinden want die hebben sowieso VIP-tickets voor de hele familie.

Lees meer