Gijsbrecht Huts aan de lege stoelen in de trouwzaal van het stadhuis, waar het huwelijk had moeten plaats vinden
HCH Gijsbrecht Huts aan de lege stoelen in de trouwzaal van het stadhuis, waar het huwelijk had moeten plaats vinden

Koppel stuurt kat naar eigen huwelijk: “Relatie op de klippen gelopen, maar wij werden niet ingelicht”

Je zou denken dat het alleen in soaps of romantische films gebeurt: een tot in de details gepland huwelijk dat in extremis afgeblazen wordt. Toch gebeurde het vanmiddag in Tienen. Schepen voor Burgerlijke Stand Gijsbrecht Huts (N-VA) en zijn ambtenaren stonden op het bruidspaar te wachten in de trouwzaal, maar niemand daagde op.

“Schepen van Burgerlijke Stand is een leuke bevoegdheid, want je maakt mensen mee op de mooiste dag van hun leven. Maar wat vandaag gebeurd is vind ik zeer jammer. Ik ben schepen in die bevoegdheid sinds januari en heb al meer dan dertig huwelijken afgesloten. De stadsdiensten konden zich niet herinneren dat het ooit in Tienen gebeurd is”, aldus Gijsbrecht Huts. 

Het huwelijk was gepland om 14 uur, maar er kwam niemand opdagen. Toen er om 14.30 uur nog niemand was zijn we beginnen rondbellen. Op het gsm-nummer dat we van hen gekregen hadden, nam niemand op, een ander nummer bleek niet meer te bestaan. We zijn dan beginnen te zoeken in dossiers en uiteindelijk bleek dat de vrouw niet meer in Tienen woont. Dit is dus duidelijk een op de klippen gelopen relatie, maar wij werden niet verwittigd. Drie kwartier later hebben we gewoon de trouwzaal gesloten”, besluit Huts. 

Het echtpaar zal wel voor de kosten moeten opdraaien.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Fiers

    Amai.Dit is Vlaanderen vandaag.Triestig.Geen woorden voor.2x naar bed.Huwelijksplannen en dan je partner dumpen voor het geld.Problemen uitpraten bestaat niet meer Waarom trouwen we dan nog?.Voor echte liefde niet meer blijkbaar.Schaf trouwen af als scheiden makkelijker gaat dan vroeger.Trouwen veroorzaakt dikwijls meer miserie dan we denken.Geld zou nooit een rol mogen spelen.Heel jammer.

  • Rudy Van Spaendonk

    Ik heb dit 1x meegemaakt als diensthoofd Burgerlijke Stand en dus als administratieve hulp van de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij het voltrekken van huwelijken. Is best wel beangstigend. Wij hebben er de politie op afgestuurd.

Lees meer