Koppels dansen voor het goede doel op 'Danshart'.
Bollen Koppels dansen voor het goede doel op 'Danshart'.

Meer dan 1.000 mensen op 'Danshart'

S-Plus en S-Sport/Recreas organiseerden 'Danshart', een 10 uren durende evenement, waarbij dansen centraal stond.

"We hadden meer dan 1.300 kaarten verkocht en er zijn hier meer dan 1.000 mensen komen dansen. Prachtige opkomst in een bomvolle Manège. De opbrengst gaat naar het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen", aldus Marcel Logist S-Plus ondervoorzitter van het arrondissement.


Het was mooi om te zien hoe de dansvloer de hele dag gevuld was met gelukkige mensen.


"We zijn blij dat we 'Danshart' in Tienen konden organiseren als enige in onze provincie. Uiteraard was het een komen en gaan van mensen, maar de zaal zat steeds vol. We hebben geopteerd voor dansen, omdat dansen therapeutisch goed is voor personen met dementie. We zochten contact met de Broeders Alexianen en die hebben alle instellingen en rustoorden die werken rond dementie aangeschreven. Er waren er heel wat hier, en samen dansen van personen met dementie en anderen is ook een taboe doorbreken", aldus Marcel Logist.


"Dansen is echt een sport, en het is ook goed tegen dementie of om de ziekte te vertragen. Het moest een leuke dag worden om de mensen te laten bewegen en geld in het laatje te brengen voor het Expertisecentrum Dementie", zegt Joti De Meyer van S-Sport/Recreas.


Er waren ook dansscholen aanwezig om de dansers aan te moedigen en het voor te doen: DansjeFit, Danshuis Boutersem, Dancing Coaches PBM Dance en Dancin' Movement. Verder waren er optredens van Accordeona Tienen, Bobby Prins en Garry Hagger, die trouwens de peter is van Danshart.

Lees meer