Niki Goffart toont trots zijn Camino’s.
Bollen Niki Goffart toont trots zijn Camino’s.

Met de Camino in groep de streek verkennen. Het kan voortaan voor het eerst in België dankzij Niki Goffart

Niki Goffart, uitbater van brasserie Godison aan het Dorsplein van Goetsenhoven, start als eerste in België met begeleide rondritten met de alom gekende Camino’s. “Het was geen evidentie om de bromfietsen verzekerd te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt, zodat we vanaf nu groepsrondritten van 50 kilometer kunnen aanbieden.”

Een toertje doen met de Vespa bestaat al geruime tijd, maar met een Camino de streek verkennen, dat is nieuw. Het idee ontsproot bij Niki uit zijn liefde voor dit bromfietsmodel van de Japanse fabrikant Honda. “Enkele jaren geleden kocht ik twee Camino’s, grotendeels uit jeugdsentiment. Als jongere had ik ook zo eentje, maar na twee weken werd deze al gestolen aan het station van Tienen. Daar heb ik toen echt om getreurd. Vandaag zijn deze brommertjes natuurlijk oldtimers geworden. De Camino kwam in 1976 op de markt en werd geproduceerd tot 1989. In totaal werden er 614.000 exemplaren gemaakt, waarvan 420.000 voor de Belgische markt.”

Tweedehandssites

Nikki leerde ook de Honda Camino Community (HCC) kennen. Als lid kan ik ongeveer vijftien keer per jaar deelnemen aan gezamenlijke rondritten. Op hun Facebookpagina kan je ook allerhande vragen stellen. Men helpt je graag verder. Na een ritje met een aantal vrienden kwam ik op het idee om de Camino’s aan te bieden voor verhuur. Via verschillende tweedehandssites kon ik zo heel wat exemplaren op de kop tikken, die ik stuk voor stuk perfect restaureerde.”

Maar Niki stond na restauratie voor een nieuwe uitdaging: de Camino’s verzekerd krijgen. “Aangezien ik met mijn idee om rondritten met een Camino te organiseren, een pionier ben in België, bleek dat niet zo evident. Een Vespa is nieuw, maar hier gaat het om oldtimers. Uiteindelijk ben ik met de hulp van Ben Abts tot een oplossing kunnen komen en kan het licht voor mijn project eindelijk op groen gezet worden.”

De rondritten zijn bedoeld voor groepen van zeven tot 20 personen. “Ik begin met de verhuur van tien Camino’s. Er staan er nog tien klaar voor restauratie, maar ik wil rustig opstarten. We komen dus eerst om 10 uur samen aan de Godison, waar een woordje uitleg gegeven wordt over de Camino en de verschillende modellen. Daarna vertrekken we voor een rit van ongeveer 50 kilometer, waarbij we ook een stukje Wallonië meepakken. Goetsenhoven bevindt zich dan ook bijna op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Na de rondrit kan je lekker smullen van een maaltijd in de Godison uiteraard. We voorzien ook de mogelijkheid om de tour te combineren met onder meer een bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij, de brouwerij van Hoegaarden of een potje snooker of bowling bij Acro Tienen.

Een rondrit boeken, kan vanaf nu via de Facebookpagina Camino-tours of op het nummer 0472/22.83.56. Let wel op: een autorijbewijs, rijbewijs a of am zijn verplicht. De prijs bedraagt 50 euro voor 50 kilometer, verzekering inbegrepen. Helmen dienen zelf meegebracht te worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer