De nutswerken op de Markt zullen een week eerder klaar zijn.
Bollen De nutswerken op de Markt zullen een week eerder klaar zijn.

Nutswerken op Grote Markt zullen week eerder klaar zijn

De nutswerken op de Grote Markt vorderen sneller dan voorzien en dus wordt de planning aangepast. Hierdoor zullen de werken een week eerder voltooid kunnen worden.

Nog tot en met woensdag 27 mei blijft de Peperstraat afgesloten voor alle verkeer. De kruispunten Minderbroedersstraat, Wolmarkt en Broekstraat-Grote Markt blijven wel bereikbaar. Ook leveringen blijven mogelijk. De bewoners van de Minderbroedersstraat kunnen hun straat verlaten via de Wolmarkt, waar de rijrichting tijdelijk omgekeerd wordt.

Op maandag 25 en dinsdag 26 mei wordt er gewerkt op de Grote Markt ter hoogte van het ceremoniegedeelte en de nieuwe ingang van het stadhuis. De straat wordt hier afgesloten. Het kruispunt Broekstraat-Peperstraat blijft toegankelijk. Ook leveringen blijven mogelijk. Donderdag 28 mei 28 zal de Minderbroedersstraat doodlopend zijn ter hoogte van het kruispunt met de Wolmarkt en op vrijdag 29 mei zal de Danebroekstraat ter hoogte van de Dr. J. Geensstraat afgesloten worden. Plaatselijk verkeer is enkel mogelijk vanuit de Broekstraat tot aan de parking in de straat.

Fiets aan de hand

Voetgangers en fietsers kunnen, mits de nodige voorzichtigheid, steeds langs de werken passeren. Fietsers kan soms gevraagd worden hun fiets aan de hand te nemen. Er wordt voor gezorgd dat de handelszaken en woningen te voet toegankelijk blijven. De bushalte op de Grote Markt wordt nog tot en met maandag 25 mei niet bediend. Meer informatie over de alternatieve busroutes vindt men op www.delijn.be.

Lees meer