ParkLife in het stadspark krijgt dit jaar een vervolg.
Foto Bollen ParkLife in het stadspark krijgt dit jaar een vervolg.

ParkLife wint de Groene Pluim

OpgewektTienen, RISO Vlaams-Brabant en het architectenbureau AST 77 organiseren deze zomer opnieuw een editie van ParkLife in Tienen. Vorig jaar kende dit initiatief, met tal van activiteiten in het stadspark, veel succes. De partij Groen deelt dan ook graag de 'Groene Pluim' uit aan de organisatoren.


Groen Tienen reikt jaarlijks de 'Groene Pluim' uit aan een persoon of organisatie, die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak met initiatieven rond zorg voor natuur, milieu, duurzaamheid en sociale acties. "De Tiense 'Groene Pluim' 2014 wordt uitgereikt aan de organisatoren van ParkLife 2014 omdat ze op een originele manier een stukje bijgedragen hebben aan een warmer en socialer Tienen", zegt John Vankeijenberg, voorzitter van Groen Tienen.


"De keuze voor ParkLife ligt voor de hand. Met een mix van activiteiten in augustus 2014 wilden de organisatoren van het Tiense stadspark opnieuw een plek maken waar elke Tienenaar trots op is en tegelijk de ecologische waarde van het park herwaarderen en versterken", gaat John verder. "Om ontmoetingen te stimuleren, werden witte picknicktafels in het park geplaatst. Het feit dat dit initiatief gedragen werd door een grote groep partners en de activiteiten op veel bijval konden rekenen, zijn een duidelijk bewijs dat Tienen nood heeft aan positieve initiatieven die de sociale cohesie versterken. Met de toekenning van de 'Groene Pluim' wil Groen Tienen dat nogmaals in de verf zetten."


"Dit is een mooie erkenning, die we graag delen met de stadsdiensten en de meer dan 60 verenigingen, organisaties, kunstenaars, handelaars en ondernemers die van de eerste editie een succes hebben gemaakt", zeggen Philippe Liesenborghs (opgewekTienen), Peter Van Impe (AST77) en Dirk Masquillier (RISO). "Intussen zijn we gestart met de voorbereidingen van een volgende editie van ParkLife. Zo hebben we al een eerste brainstorm gehouden. Daaruit zijn enkele nieuwe voorstellen gekomen, zoals de Nacht van het Park, Cinema in het Park, kamperen in het park, talentendag, rommelmarkt, en nog veel meer." (VDT)

Lees meer