2 TIENEN-werken vesten
Bollen TIENEN-werken vesten

Slachthuisstraat opnieuw open voor verkeer

De Slachthuisstraat gaat vandaag weer open voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer verlegt de werken aan de Bergévest van de buiten- naar de binnenkant van de ring. 

De werken aan de buitenkant van de Bergévest tussen de Gete en het kruispunt met de Slachthuisstraat zijn klaar. Aan de binnenkant van de Bergévest voert AWV momenteel nog rioleringswerken uit tussen de Kapucijnenstraat en de Paardenbrugstraat. Daarna start men met de bovengrondse herinrichting van dit deel van de Vesten. Tijdens deze fase worden de kruispunten van de Bergévest met de Kapucijnenstraat en de Paardenbrugstraat afgesloten voor het verkeer.

Ter hoogte van de Kapucijnenstraat werd de riolering reeds aangelegd in het voorjaar van 2019. In deze fase wordt de riolering verder aangelegd tot aan het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Daarna wordt werk gemaakt van de bovengrondse herinrichting van dit deel van de Bergévest. Volgens de huidige planning zal dit deel klaar zijn tegen het einde van dit jaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende maanden is het mogelijk dat de toplaag en markeringen pas in het voorjaar van 2020 aangebracht worden.

2 De werken aan de Vesten gaan verder
RV De werken aan de Vesten gaan verder

Rijrichting omgekeerd

Zowel de Paardenbrugstraat als de Kapucijnenstraat worden in deze fase van de werken ter hoogte van de Vesten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer van en naar de Paardenbrugstraat kan de bestemming bereiken via de Beauduinstraat. Het verkeer van de Kapucijnenstraat naar de Bergévest verloopt via het centrum en de Beauduinstraat. De rijrichting van het gedeelte van de Beauduinstraat tussen de Reizigersstraat en het Kapucijnenplein wordt omgekeerd, pas vanaf vrijdag 11 oktober wegens de Kweikersdag op donderdag 10 oktober. Het verkeer van de Bergévest naar de Kapucijnenstraat kan omrijden via de Bostsestraat. Fietsers volgen dezelfde omleidingen. Op de Bergévest kan men gebruik maken van het fietspad aan de buitenring.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Berg

    Gisteren daar even in de file gestaan...25 minuten voor een afstand van een paar 100 meter. Ring vol tot aan elektro Lefevre, Donystraat vol zo ver je kon zien en de ventweg volledig vol. De lichten zijn niet afgesteld voor deze situatie, zelfs de afgesloten Kapelstraat krijgt groen licht...

Lees meer