Het stadhuis van Tienen in het centrum.
Archieffoto Baert Het stadhuis van Tienen in het centrum.

Sluiting administratieve diensten tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Vanavond spreekt de gemeenteraad zich uit over de nieuwe rechtspositieregeling voor de medewerkers van de stad en het OCMW Tienen. Hierin werd opgenomen dat de administratieve diensten van de stad en het OCMW voortaan tussen Kerstmis en Nieuwjaar gesloten zullen zijn. 

“Om deze sluiting mogelijk te maken, worden de compensatiedagen ingezet”, vertelt schepen van Interne en Externe Dienstverlening Gijsbrecht Huts (N-VA). “Dit zijn verlofdagen ter compensatie van feestdagen die tijdens het weekend vallen. We hebben voor een sluiting geopteerd omdat de dienstverlening tijdens deze periode niet volledig gegarandeerd kan worden.”

Het zwembad, de stadsbibliotheek, de Streekshop, het Toreke en uiteraard ook het woonzorgcentrum Keienhof blijven wel  open voor het publiek. Bij de afdeling openbare reiniging, de strooidienst en voor dringende aangiftes wordt permanentie voorzien. “De sluiting zal ruimschoots op voorhand gecommuniceerd worden naar de bewoners van Tienen zodat iedereen hiermee rekening kan houden”, besluit schepen Huts.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer