Mark Hanssen en Katrien Peeters (oogsters), Philippe Liesenborghs (RIZO) en boer Wannes Suttels met groenten aan de speeltuin.
Bollen Mark Hanssen en Katrien Peeters (oogsters), Philippe Liesenborghs (RIZO) en boer Wannes Suttels met groenten aan de speeltuin.

StadsAkker opent derde seizoen met groot feest

De StadsAkker, een landbouwproject van RISO Vlaams-Brabant aan de rand van Tienen waar je voor een jaarlijkse bijdrage groenten en kruiden kan oogsten, gaat haar derde seizoen in. En dat wordt gevierd met tal van activiteiten en een korting van 25 procent op het oogstabonnement voor wie zich inschrijft tijdens de Seizoensopening. 

Op zondag 16 juni is iedereen tussen 13 en 18 uur welkom op de StadsAkker aan de achterzijde van het Sint-Jansziekenhuis. Er is een groots activiteitenprogramma uitgewerkt. Nieuw op de akker is de oven-en buurtbarbecue. Siegfried Tuts wijdt hem samen met de jongeren van Overkop in. Aan de Lentebar kan je terecht voor heerlijke sappen, kruidige theeën, eerlijke koffie en lokale biertjes. Het duo Annelies Tanghe (vocals) en Sam Pieter Janssens (gitaar), samen ‘And The Came Fall’, speelt soulvolle popmuziek. 

Verder op de agenda staan huifkartochten, een rondleiding door stadsboer Wannes, workshops ‘Groentenkampioen’ en ‘Tomaten verzorgen, hoe doe je dat?’, een try-out van de beweegroute, gezelschapsspelen, akkerkunst met Hans Geysens en werelddansen met oogster Véronique.  Er zijn ook eetkraampjes en infostanden van de Voedselteams, kook- en bakateliers van het Overkophuis, het kippenteam ‘Apollo’, imker Wairy Romuald, StadsAkker, Vaerendriesch, Soepcafé, French Made, Ecolife, ’t Fruitratje, Velt, Dragon Roast, Yggdrasil en Fairtrade Gemeente. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer