3 Marcel Turelinckx besloot  om zijn kraam te sluiten
Bollen Marcel Turelinckx besloot om zijn kraam te sluiten

Uitbater van kermispony’s sluit voor drie dagen zelf zijn kraam wegens hitte

Foorkramer Marcel Turelinckx, uitbater van de pony’s die rondjes draaien op de kermis, sluit uit eigen beslissing zijn kraam tot en met zeker woensdag. De man kreeg de afgelopen dagen een storm van kritiek op de Facebookgroep “Durf-Te-Vragen Tienen” die wil dat het stadsbestuur de kermisattractie met pony’s sluit. Volgens hen is dit niets meer van deze tijd.

Toch laat Marcel zich niet door zulke druk van sociale media of politiek opjagen, laat staan dat dit zijn beslissing zou beïnvloeden. “Uit eigen beslissing heb ik mijn kraam deze middag gesloten. Niet door druk van de stad Tienen of wat dan ook. Enkel uit zorg voor mijn pony’s ben ik drie dagen gesloten wegens de extreme warmte.  Ook al kon ik de manège koel houden tot 22 graden dankzij de  grote ventilatoren én omdat ik onder de schaduw van de bomen kan staan”, zegt Marcel Turelinckx.  “Nu lopen mijn pony’s in de weide waar stallingen op staan, toch lopen ze te grazen in de volle zon. Eigenlijk staan ze dus beter op de kermis....” De pony’s staan nu dus allen terug in de weide. Ik heb 18 van deze dieren. Naar de kermis neem ik er telkens zes mee, natuurlijk met een beurtrol zodat de dieren niet te moe kunnen worden.”

3 De kermisponys beschikken steeds over fris water
Bollen De kermisponys beschikken steeds over fris water
3 Dankzij de schaduwplaats en enkele grote ventilatoren kan Marcel het er toch koel houden
Bollen Dankzij de schaduwplaats en enkele grote ventilatoren kan Marcel het er toch koel houden

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eduard Vanderheyden

    Als er voor verkoeling schaduw en extra drinken en wat zachte muziek komt is dit geen probleem. Wat de tractoren nu deden waren het vroeger de paarden. Enkel is er nu meer controle . Goed dat deze foorkramer even sluit tijdens de warmste dagen.

  • Ann Huon

    Respect Marcel! Er zijn nog mensen die wel in je goede zorg geloven!

Lees meer