4 Ambiance op Hagherock
Christian Hennuy Ambiance op Hagherock

Uitgesteld festival Hagherock al aan 21ste editie toe

Op woensdag 25 september vindt de 21ste editie plaats van Hagherock, een festival voor bezoekers met een verstandelijke beperking. Het festival vindt plaats  op Campus Ten Haghedorne in Hakendover.  De deuren gaan open om 11.30 uur en de optredens lopen de hele namiddag. Het festival werd in juni uitgesteld wegens de grote hitte.

Nu woensdag verwacht Stichting Delacroix ongeveer 1200 bezoekers voor het jaarlijks muziekfestival Hagherock. Een speciale septembereditie, want Stichting Delacroix zag zich eind juni genoodzaakt om het evenement af te gelasten wegens de hittegolf. “We staan nog steeds achter deze beslissing, het was voor ons het enige juiste om de veiligheid van iedereen en zeker onze cliënten met een beperking te garanderen”, vertelt Liesbet Fierens van het organiserend team.

4 Aanschuiven voor ijsjes in het Hagherock dorp
HCH Aanschuiven voor ijsjes in het Hagherock dorp

De datum is dan wel veranderd, de affiche bleef grotendeels behouden. Lokale band MURG bijt de spits af, gevolgd door Tomorrowland-DJ en streekgenoot Jan Vervloet en De Bempt Band, de eigen band van Stichting Delacroix. Verder is het swingen geblazen met Steve Tielens, Laura Lynn en Get Ready als afsluiter. “We gaan elk jaar voor artiesten die voeling hebben met ons publiek en hen een volledige ervaring kunnen geven”, aldus Evi Devroye van het Hagherock-team.

4 De Bempt Band de eigen band van Ten Haghedorne
HCH De Bempt Band de eigen band van Ten Haghedorne

Verder kunnen bezoekers ook terecht in het Hagherock-dorp voor extra animatie, lekkere ijsjes, grime, gekke kapsels, volks-en kermisspelen of om tot rust te komen van alle prikkels. Dit uitgebreid programma werd in het leven geroepen voor de 20ste feesteditie van vorig jaar, maar kan nu mede dankzij hoofdsponsor Kiwanis behouden blijven. In 2018 en 2019 werd Hagherock eveneens erkend als Leader-project in het Hageland met ondersteuning van Hageland+.

4 TIENEN-HAKENDOVER-hagherock
Bollen TIENEN-HAKENDOVER-hagherock

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer