Gijsbrecht Huts wil het communicatiebeleid meer op punt zetten.
HCH Gijsbrecht Huts wil het communicatiebeleid meer op punt zetten.

Wat vind jij van het communicatiebeleid van de stad Tienen?

Na de grote bevolkingsbevraging deze zomer, gaat de stad Tienen een aantal thema’s verder uitdiepen. Eentje daarvan is het communicatiebeleid. Tot en met dinsdag 24 december kunnen alle inwoners van Tienen een online vragenlijst invullen, de zogenaamde ‘communicatiemonitor’. 

“Dagelijks worden er heel wat inspanningen geleverd om de inwoners van Tienen zo goed mogelijk te informeren”, vertelt schepen van Interne en Externe Dienstverlening Gijsbrecht Huts (N-VA). “Zo zijn er bijvoorbeeld de sociale mediapagina’s van de stad, de officiële stadswebsite en wordt vier keer per jaar het stadsmagazine ‘Tiens’ in de brievenbussen verdeeld.”

Imago

Om nog meer op maat te werken en de beschikbare medewerkers en middelen optimaal in te kunnen zetten, ontvangen 2.000 inwoners volgende week een vragenlijst, die in kaart brengt welke communicatiekanalen de inwoners hanteren en hoe ze de kwaliteit ervan beoordelen. “Er wordt ook gepeild naar de informatiebehoeften, het imago van Tienen en de tevredenheid over de dienstverlening van het onthaal. De dienst communicatie zal op basis van deze resultaten haar communicatiebeleidsplan voor de komende jaren vormgeven”, aldus schepen Huts. “Naast de steekproef van 2.000 inwoners, kan iedereen die dat wenst tot en met dinsdag 24 december de vragenlijst online invullen via www.tienen.be/communicatiemonitor. Onder de deelnemers worden er enkele leuke prijzen verloot.”

De communicatiemonitor wordt samen de Thomas More Hogeschool uitgevoerd. Eind januari wordt het rapport verwacht.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hans Loyaerts

    Hun communicatie is fantastisch. Wij wonen al 2 jaar aan de kust en zijn daar ook gedomicilieerd. Toch nodigt het Tiense stadsbestuur ons jaarlijks uit voor de wijkfeesten in onze Tiense wijk.

  • Tim Claes

    Communicatie is meer dan om de paar maanden een blaadje uitgeven, dat voornamelijk de lezer wil overtuigen hoe goed het hier zou gaan. En communicatie is meer dan alleen maar éénrichtingsverkeer. Communicatie betekent ook luisteren en dialogeren. Ze hebben hier dus nog veel te leren.

Lees meer