De situatie op kaart voor de komende fase van de werken aan de Vesten
RV De situatie op kaart voor de komende fase van de werken aan de Vesten

Werken aan de Vesten gaan een nieuwe fase in

Op maandag 7 oktober verschuift Wegen en Verkeer de werfzone van de Bergévest van de buiten- naar de binnenring. De werken aan de buitenkant van de Bergévest tussen de Gete en het kruispunt met de Slachthuisstraat zullen tegen dan beëindigd zijn. 

“Wanneer we de werken op 7 oktober verplaatsen van de buiten- naar de binnenring, zal de werfzone zich situeren tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat”, klinkt het bij AWV. “Beide kruispunten maken deel uit van de werfzone en worden afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van de Kapucijnenstraat werd de riolering reeds aangelegd in het voorjaar van 2019. Nu leggen we de riolering verder aan tot aan het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Daarna gaan we aan de slag met de bovengrondse herinrichting van dit deel van de Bergévest. Volgens de huidige planning zal dit deel van de Bergévest klaar zijn tegen eind 2019. Omwille van de weersomstandigheden in de komende periode is het mogelijk dat de toplaag en markeringen pas in het voorjaar van 2020 aangebracht worden.”

Zowel de Paardenbrugstraat als de Kapucijnenstraat worden in deze fase van de werken ter hoogte van de Vesten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer van en naar de Paardenbrugstraat kan de bestemming bereiken via de Beauduinstraat. Het verkeer van de Kapucijnenstraat naar de Bergévest kan via het centrum en de Beauduinstraat de Bergévest bereiken. “Hiervoor wordt de rijrichting van het gedeelte van de Beauduinstraat tussen de Reizigersstraat en het Kapucijnenplein opnieuw omgekeerd”, klinkt het. “Het verkeer van de Bergévest naar de Kapucijnenstraat kan omrijden via de Bostsestraat. Fietsers kunnen dezelfde omleidingen volgen en op de Bergévest gebruik maken van het fietspad aan de buitenring.” 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Claes

    Eerder op het jaar hadden ze de rijrichting in de Baudouinstraat al omgekeerd, omdat de Kapucijnenstraat afgesloten was. Ze hadden dat beter de voorbije 3 maanden ook zo gelaten in plaats van het om te keren om het nu opnieuw om te keren.

Lees meer