2 In het pand van de voormalige speelgoedwinkel in de Tongerse Maastrichterstraat kon iedereen de hoofdrol spelen in zijn of haar eigen kerstfoto.
RV In het pand van de voormalige speelgoedwinkel in de Tongerse Maastrichterstraat kon iedereen de hoofdrol spelen in zijn of haar eigen kerstfoto.

‘Green screen fotoshoot’ voor het goede doel

Tijdens het kerstweekend van Tongeren organiseerde Meerskat – in samenwerking met Unizo Tongeren, VHTC en de Middenstandsraad – een green screen foto-animatie in kerststijl voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar de Dreamcatchers for GOLDen Warriors.

In het pand van de voormalige speelgoedwinkel in de Tongerse Maastrichterstraat kon iedereen de hoofdrol spelen in zijn of haar eigen kerstfoto. Er kon uit negen achtergronden worden gekozen. “Zo kon je onder meer uit een kerstsok springen, poseren in een sneeuwbol of meerijden met de sneeuwman”, vertelt initiatiefnemer Michael Meers die samen met zijn vriendin Patricia Segers de ‘green screen photo animation’ Meerskat uitbaat.

Instant uitgeprint

‘Voor elke foto werd een bijdrage van 5 euro gevraagd. Daarvoor kregen de mensen een leuke kerstfoto”, zegt Patricia Segers. “Die werd meteen uitgeprint en in een kerstmapje gestoken. Daarnaast konden ze die ook via de tablet doorsturen. De opbrengst gaat integraal naar Dreamcatchers for GOLDen Warriors, een organisatie van de Tongerse Kaat Swartebroeckx. Zij maakt dromenvangers voor kinderen met kanker en wil hen zo even een moment van warmte en plezier geven.”

2 Poseren in een sneeuwbol voor het goede doel.
RV Poseren in een sneeuwbol voor het goede doel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer