De expo over de eeuwenoude en mysterieuze steencirkels in Stonehenge, die zes maanden in het stedelijk Gallo-Romeinsmuseum heeft gelopen, klokte af op 53.000 bezoekers.
ThinkStock De expo over de eeuwenoude en mysterieuze steencirkels in Stonehenge, die zes maanden in het stedelijk Gallo-Romeinsmuseum heeft gelopen, klokte af op 53.000 bezoekers.

Expo over Stonehenge lokt 53.000 bezoekers naar Gallo-Romeins Museum

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren hebben uiteindelijk 53.000 bezoekers de voorbije zes maanden de expo ‘Stonehenge, voorbij het mysterie’, het verhaal achter de eeuwenoude steencirkels, bezocht. “Een meer dan behoorlijk resultaat”, vindt schepen van Cultuur en Toerisme An Christiaens (Tongeren.nu). 

Het was overigens de eerste tentoonstelling sinds het stadsbestuur het museum in  januari 2018 heeft overgenomen van het provinciebestuur. Door de jaren heeft het museum al zijn strepen verdiend met kwaliteitsvolle tentoonstellingen. “Dat zagen we ook nu weer met Stonehenge”, gaat de schepen verder. “Onze medewerkers en de curator zijn erin geslaagd het wetenschappelijk verhaal van Stonehenge correct te vatten en te vertalen in een belevingsvolle tentoonstelling.” 

De expo over Stonehenge was nog niet afgelopen of er werd al gewerkt aan een volgende tijdelijke tentoonstelling rond Dacia, de vroegere naam van Roemenië. Het idee voor een expositie over het verre en rijke verleden van Roemenië komt van EUROPALIA. Roemenië is namelijk gastland voor EUROPALIA  2019.   

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer