Fietsbrug over de Jeker verbindt de
binnenstad met groene long de Kevie

In de volkstuintjes in de Wijkstraat in Tongeren is een fietsbrug over de Jeker geplaatst. De brug is vijftien meter lang, werd in één stuk geleverd en zo over de Tongerse rivier gelegd. De brug verbindt het centrum van de stad met de Kevie, een grote groene long  in de Ambiorixstad.  

“We hechten veel belang aan verkeersveiligheid in de stad”, stelt Patrick Dewael, de burgemeester van Tongeren. Het brugdek bestaat in het midden uit metalen roosters die de fietsers een optimale grip en veiligheid bieden. De zijstroken zijn houten planken met anti-slipstrips. “De 26 ton zware brug werd in een geheel per uitzonderlijk vervoer  getransporteerd naar de werf”, zegt schepen van openbare werken Guy Schiepers. Aan de realisatie van de fietsbrug hangt een prijskaartje van 162.000 euro.

Verbinding

De provincie kent ook een toelage toe aan het project omdat de fietsbrug de verbinding maakt tussen de  binnenstad en de fietssnelweg Tongeren-Luik. Dankzij dit tracé sluit Tongeren aan op het naburige Wallonië. “De brug is een deel van de nieuwe fietsinfrastructuur waarvoor de provincie voor 90 procent tussenkomt”, zegt Bert Lambrechts, de gedeputeerde voor mobiliteit in Limburg. “De Limburgers verdienen kwaliteitsvolle en veilige fietsverbindingen. Dat kost geld. En daarom ondersteunen we de lokale besturen bij de aanleg van fietspaden. Voor dit project heb ik een subsidie van 259.000 euro voorzien, goed voor 300 meter fietspad. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer