De uitnodiging van het ELZ ZOLim
ELZ ZOLim De uitnodiging van het ELZ ZOLim

Gratis mazelenvaccinatie voor 17.500 Limburgers

Inwoners van de gemeenten Bilzen, Riemst, Hoeselt, Tongeren, Voeren en Herstappe krijgen op 7 en 14 december de kans om zich kosteloos te laten vaccineren tegen mazelen. Het initiatief komt van de Eerstelijnszone Zuidoost-Limburg (ELZ-ZOLim).

De mazelen zijn terug in opmars. Niet enkel in Vlaanderen, maar in heel Europa. Deze ‘kinderziekte’ is zeer besmettelijk en kan ernstige gevolgen hebben. Ook volwassenen kunnen nog besmet worden. “Mensen geboren tussen 1970 en 1985 zijn niet of onvoldoende gevaccineerd en velen maakten de ziekte als kind niet door. Hierdoor lopen zij het risico om de ziekte alsnog te krijgen”, klinkt het bij ELZ ZOLim. In totaal gaat het in deze regio om 17.500 mensen. De vaccinaties vinden afwisselend plaats in de verschillende gemeenten. Inschrijven gaat via de website van Eerstelijnszone ZOLim. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer