3 Mark Coenen met een foto van zijn Italiaanse buren De Barchetta’s, in Jesseren.
Mine Dalemans Mark Coenen met een foto van zijn Italiaanse buren De Barchetta’s, in Jesseren.

Exclusief voor abonnees

Mark Coenen schrijft boek over zijn Italiaanse midlifecrisis: “Limburg is Le Marche in het klein”

Netmanager StuBru, netmanager Donna, Canvas, zelfs algemeen directeur Radio en later Strategie. Er is geen functie bij VRT die Mark Coenen (57) niet bekleed heeft. Toen zijn carrière begon te tanen, nam hij in 2010 een fors besluit. Hij kocht een huisje in het Italiaanse Le Marche op zoek naar ristretto’s bij het ontbijt, Italiaanse cultuur, kuststadjes vol licht en van licht vergane glorie, trattoria’s met de beste crostini’s en zon. Het opleidingshoofd Journalistiek in Hasselt heeft er nu het boek ‘Italië voor idioten’ over geschreven

Laat mij met de deur in huis vallen. Over welke idioot gaat het in de titel?

“Hij zit voor u. Idioot is een beetje sterk, maar de aankoop van een huis in een land dat je nauwelijks kent, had slecht kunnen aflopen. Daar moet je een beetje gek voor zijn. Maar Italië voor gekken bekt niet zo goed. Ik moet wel de hele tijd uitleggen aan Italiaanse vrienden dat ik die idioot ben en niet het hele Italiaanse volk.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer