5 Cyriel Lambrix heeft ondertussen 113 assisenzaken op zijn palmares staan.
Karolien Coenen Cyriel Lambrix heeft ondertussen 113 assisenzaken op zijn palmares staan.

Exclusief voor abonnees

Zittingsdeurwaarder Cyriel Lambrix schrijft over 25 jaar ophefmakende zaken: “Zelfs de grootste seriemoordenaar blijft een mens, maar Ronald Janssen heb ik geen letter meer gegund”

“Dames en heren, het hof.” Ontelbare keren heeft zittingsdeurwaarder Cyriel Lambrix (80) die zin de voorbije jaren al uitgesproken, net voordat hij de voorzitter en de twee assessoren de Tongerse assisenzaal binnenleidde. Nadien volgde hij nauwgezet het draaiboek dat hij al jaren uit het hoofd kent. Ook in grote mediaprocessen, zoals de parachutemoord of de zaken rond seriemoordenaars Ronald Janssen of Renaud Hardy, stond hij alle partijen vanop de eerste rij bij. Het leverde hem na elk proces steevast een uitgebreid dankwoord op. En tal van straffe anekdotes. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Ondanks dat staat god bovenaan.Dan bent u waarschijnlijk nog een van de weinig serieuze mensen binnen het gerecht om maar te zwijgen over die magistraten en corrupte advocaten hier in dit onland.

Lees meer