2 Slachtoffer Karim M'Hedhebi is verbolgen over de brief die hij kreeg in naam van Kevin Goeman. Daarin vraagt het lid van RAW13 vanuit de gevangenis een gesprek aan met Karim.
Jelle Houwen Slachtoffer Karim M'Hedhebi is verbolgen over de brief die hij kreeg in naam van Kevin Goeman. Daarin vraagt het lid van RAW13 vanuit de gevangenis een gesprek aan met Karim.

"Ik heb die bende NIETS te vertellen"

RAW13-LID WIL 5 JAAR NA AANVAL PLOTS CONTACT MET SLACHTOFFER KARIM

Volgende maand is het 5 jaar geleden dat hiphopbende RAW13 een dodelijke raid uitvoerde in Torhout. Een van de daders, Kevin Goeman (29) die 12 jaar cel kreeg, vindt het tijd om plots een gesprek te willen met een van de zwaargewonde slachtoffers, Karim M'Hedhebi (40) uit Torhout. "Mijn wereld staat weer even stil. Ik wil dit nooit van mijn leven", zegt Karim geschokt.

Op 15 juli is het vijf jaar geleden dat de beruchte bende RAW13 op verschrikkelijke wijze het leven in Torhout hertekende. Gewapend met messen wilden ze een rekening vereffenen en reden ze met een pick-up de Stationsstraat in. Er vielen drie slachtoffers: Jeroen Balloey werd doodgestoken, Karim M'Hedhebi en Christophe Decoene raakten zwaargewond. In januari 2015 kreeg het viertal hun straf te horen in het Hof van Assisen. Nu, anderhalf jaar later en vijf jaar na de feiten, vindt dader Kevin Goeman de tijd rijp voor een verzoeningsgesprek en bemiddeling met Karim. "Wat bezielt die kerel? Wil hij de verjaardag misschien vieren? Ik heb hem, en niemand van die bende ook maar één woord te zeggen", reageert Karim.

2
Kos

Wonden opengereten

Dinsdag viel bij Karim een brief van een bemiddelingsbureau in de bus: vanuit de gevangenis vroeg Goeman een gesprek aan. 'Om elkaar vragen te stellen en verwachtingen te uiten', stond er te lezen. De brief viel in heel slechte aarde bij Karim, die oude wonden opnieuw opengereten zag worden. "Ik was opnieuw in shock", zegt Karim. "Ik kon er dinsdagnacht niet van slapen en ben woensdag zelfs thuis gebleven van mijn werk. Hoe ongepast is dit? Als ze iets wilden vertellen moesten ze dat maar op het proces doen. Ik heb meteen op de brief geantwoord. Sarcastisch en misschien hard, maar ik meen het allemaal. Ik zei hem dat ik niets geloof van goeie bedoelingen of spijt en dat hij voor mij slechts een verspilling van tijd en lucht is."

Angstig wakker worden

"Ik vertelde mijnheer Goeman dat ik nog vaak angstig wakker word. De laatste tijd sliep ik soms wel eens meerdere uren maar dat heeft hij nu weer mooi verknald." Karim herinnerde Goeman ook nog eens fijntjes aan de belofte om de slachtoffers te vergoeden, die nog geen cent zagen.


Vijf jaar na de feiten wordt Karim nog dagelijks geconfronteerd met de feiten. "De kleinste trigger is genoeg om eraan te denken. Ik heb ook nog de fysieke schade: mijn hand en pols werd opengesneden en die tintelen nog steeds. Net zoals de pijn in mijn borst door de steken. Daarvoor word ik nog steeds behandeld. De avond zelf herinner ik me nog levendig. Met een kameraad wilden we nog een pintje pakken na een repetitie. Er hing een zeer vreemde sfeer die avond. Daarom stonden we op om te vertrekken maar toen barstte de hel los. Ik was een toevallig slachtoffer, net als de anderen. Daarom, voor al het leed dat ze ons aandeden: dat ze maar stikken in hun cel."

Truc voor vrijlating

"Ik vind zijn toenaderingspoging schandalig. Het is volgens mij gewoon een poging om een goed punt te krijgen voor zijn dossier tot vervroegde vrijlating. Een schande", besluit Karim.

Lees meer