HEMP blijft minstens twee maanden dicht.
Bart Huysentruyt HEMP blijft minstens twee maanden dicht.

CBD-shop op Markt Torhout verzegeld

De CBD-shop op de Markt in Torhout is verzegeld door de politie. Dat komt omdat de uitbaters hun zaak afgelopen weekend openden, zonder toelating. 

 Eind april werd door de gemeenteraad een politieverordening goedgekeurd die de voorziene opening van de cannabiswinkel verhinderde. Er werd een verbod afgekondigd op handelszaken die zich willen vestigen binnen een straal van minder dan een kilometer van scholen om producten te verkopen op basis van cannabis. En als die zaken toch een locatie vinden buiten de verboden zone, wordt er hen een stedelijke startbelasting van 7.500 euro opgelegd, plus nog eens 2.000 euro per jaar. Ondanks dat verbod openden de zaakvoerders hun CBD-shop HEMP afgelopen weekend toch. De stad greep in en liet de zaak voor twee maanden sluiten. De politie heeft de winkel nu verzegeld. De uitbaters lieten eerder al weten de verordening te zullen aanvechten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer