Ruben Sinnaeve brengt zijn debuutroman ‘Gids naar nergens’  per fiets rond.
Benny Proot Ruben Sinnaeve brengt zijn debuutroman ‘Gids naar nergens’ per fiets rond.

Jonge auteur stelt debuutroman deur aan deur voor: “Ik fiets naar iedereen die mij ‘boekt’”

Ruben Sinnaeve (20) uit Hertsberge had zich de lancering van zijn debuutroman ‘Gids naar nergens’ wellicht anders voorgesteld. Door de coronacrisis viel de boekvoorstelling in het water, waardoor de jonge auteur een alternatief moest bedenken. “Ik presenteert nu per fiets mijn boek bij de mensen thuis.”

De Hertsbergenaar is student fysica/sterrenkunde, maar daarnaast al jaren gepassioneerd bezig met verhalen schrijven. Wat in 2015 begon met het noteren van losse verzinsels, eindigde eind februari in z’n eerste boek: ‘Gids naar nergens’. “Het is een fantasyverhaal geworden”, vertelt de jonge auteur. “Het gaat over een jong meisje dat op een dag een vreemd boek vindt in een bos. Een dag later krijgt ze een vreemd bericht en belandt ze in een speciale wereld. In het boek dat ze vond, staan tal van hints, waarmee het meisje moet trachten te overleven.”

Geïnteresseerden kunnen mij als het ware ‘boeken’. Ik kom met m’n fiets tot bij hen met een gesigneerd boek en een leuke babbel, als ze dat willen

Ruben Sinnaeve, auteur van ‘Gids naar nergens’

Uitgeverij StoryLand had in maart een echte boekvoorstelling gepland, maar die viel door de coronacrisis in het water. Ruben moest dus op zoek naar een alternatief. “Ik had nog een stapel met exemplaren liggen die ik niet kon verkopen en dus kwam ik op het idee om naar de mensen thuis te trekken. Geïnteresseerden kunnen mij als het ware ‘boeken’. Ik kom met m’n fiets tot bij hen met een gesigneerd boek en een leuke babbel, als ze dat willen. Uiteraard gebeurt alles met respect voor de coronamaatregelen.”

Tot Izegem gefietst

Om alles haalbaar te houden, beperkt Ruben zich tot de Brugse regio. Al ging hij de voorbije weken ook al eens een stukje verder. “Ik ben een tijdje geleden tot Izegem gereden”, lacht hij. “Daar heb ik toch enkele uurtjes voor in het zadel gezeten. Het was leuk voor één keer, maar zou niet elke dag lukken.” 

Voor zijn persoonlijke boekvoorstelling aan huis rekent Ruben 25 euro aan. Geïnteresseerden kunnen hun naam, adres en telefoonnummer sturen naar info@storyland.be. 

Wie alleen ‘Gids naar nergens’ wil kopen, kan dit voor 19,95 euro online (gewoon de titel even googelen, en je bent vertrokken) en in de boekhandel.

Lees meer