Het gemeentebestuur van Oostkamp verlengt de coronamaatregelen.
Benny Proot Het gemeentebestuur van Oostkamp verlengt de coronamaatregelen.

Oostkamp verlengt coronamaatregelen tot 30 juni

Het gemeentebestuur van Oostkamp heeft de coronamaatregelen op haar grondgebied verlengd tot 30 juni. Concreet blijven gemeentelijke evenementen en de verhuur van infrastructuur minstens tot dan opgeschort.

Oostkamp verlengt de maatregelen omdat het er nog niet naar uitziet dat activiteiten binnenkort weer zullen kunnen opgestart worden. In plaats van tot 31 mei blijven alle gemeentelijke evenementen en de verhuur en het gebruik van infrastructuur opgeschort tot 30 juni. Met de heropstart van de winkels zijn wel de openbare toiletten weer open. Daarnaast worden de openingsuren voor het recyclagepark in de Siemenslaan aangepast tijdens de week van Hemelvaart. Op dinsdag 19, woensdag 20, vrijdag 22 en zaterdag 23 mei kunnen inwoners er doorlopend van 9 tot 17 uur terecht.

Volgens burgemeester Jan de Keyser (CD&V) is de nieuwe verlenging minder strikt dan de vorige omdat het gemeentebestuur mee evolueert op basis van de versoepelingen die de Nationale Veiligheidsraad mogelijk maakt. “We zullen telkens oordelen of versoepelingen ook voor Oostkamp van toepassing zijn”, zegt hij. “We hebben besloten wat meer duidelijkheid te voorzien voor onze klanten, verenigingen en medewerkers. Veiligheid blijft essentieel. Met deze beslissing willen we ook die boodschap nog eens centraal stellen.”

Lees meer