De Groene 62 is enkel voorbehouden aan fietsers en voetgangers. Speed pedelecs en bromfietsen zijn niet toegelaten.
Google Street View De Groene 62 is enkel voorbehouden aan fietsers en voetgangers. Speed pedelecs en bromfietsen zijn niet toegelaten.

Speed pedelecs verboden op Groene 62: vijf bestuurders krijgen pv tijdens controleactie

Speed pedelecs zijn verboden op de fietsweg Groene 62, en dat ondervonden vijf bestuurders donderdag aan den lijve. De politie Kouter hield ‘s morgens een controle ter hoogte van de IJzerwegstraat in Snaaskerke en gaf hen een proces-verbaal van waarschuwing.

De oude spoorweg Groene 62 tussen Oostende en Torhout is voorzien van verbodsborden C3, wat verboden toegang voor alle bestuurders betekent. Onder de verbodsborden hangt telkens wel verkeersbord ‘uitgezonderd voor fietsers’, maar dus niet voor bromfietsers. Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die snelheden tot 45 kilometer per uur halen, maar worden volgens de wet beschouwd als een bromfiets. Speed pedelecs zijn dus niet toegelaten op de Groene 62, bevestigt Annemie Wittesaele van de lokale politie Kouter. 

De politie hield donderdagmorgen dus een controleactie ter hoogte van de IJzerwegstraat. Naast vijf processen-verbaal van waarschuwing voor bestuurders van speed pedelecs, werden ook drie bromfietsers bekeurd. Eén bromfiets bleek bovendien opgefokt en de andere was niet ingeschreven. Het is best mogelijk dat de politie Kouter in de toekomst nog steekproefcontroles houdt.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Rosiers

    Reeds een jaar ben ik een hoffelijk speed pedelec chauffeur. Op het fietspad krijg ik geroep van fietsers. Op de weg van automobilisten. Na mijn leaseperiode doe ik de SP opnieuw weg voor een auto. Het gaat niet over regels zoals hier in het artikel. Alles draait om respect en verdraagzaamheid. Die zijn soms ver te zoeken...

  • lambrecht guy

    Eindelijk toppie mag daar alle dagen gebeuren van mij

Lees meer