Enkele bewoners aan het nieuwe gebouw van Tordale.
Benny Proot Enkele bewoners aan het nieuwe gebouw van Tordale.

Tordale viert halve eeuw met Fata Morgana

Tordale, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, viert dit jaar een halve eeuw bestaan.

De voorziening is in 1969 in Torhout van start gegaan. De feestelijkheden starten op zondag 1 september. Op elke locatie van Tordale kan je er vanaf 14 uur kennismaken met cliënten, vrijwilligers en medewerkers. Op donderdag 17 oktober verwelkomen ze de professionelen uit de sector op een inspiratiedag ‘Tordale droajt deure’. Locatie is ontmoetingscentrum De Schouw in Lichtervelde om 13.30 uur. 

Tordale organiseert nog dit jaar een echte ‘Fata Morgana’ (naar het gelijknamige televisieprogramma, red.) in kerstsfeer. Vijftig groepen verbonden aan Tordale kregen van Torhouts burgemeester Kristof Audenaert elk een opdracht en verdienen zo 50 sterren. De apotheose van dit spektakel is op 20 december, om 17 uur in de Bruggestraat. De apotheose volgt op zaterdag 2 mei 2020 met optredens van De Romeo’s, de Ketnetband en Broken Bottle.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer