De site-Pollet in Torhout.
Bart Huysentruyt De site-Pollet in Torhout.

Torhout koopt site-Pollet: 100 parkeerplaatsen erbij

De stad Torhout heeft de zogenaamde site-Pollet in het hartje van de stad gekocht. Momenteel is daar enkel nog het warenhuis Carrefour gevestigd. 

De gebouwen palen aan enkele stadseigendommen zoals het oud Vredegerecht en een stadsloods en biedt ook een ruime parking waar vandaag plaats is voor 60 wagens. “Binnen die ruimte gaan we veertig extra parkeerplaatsen beschikbaar maken voor het publiek, wat het totaal aantal op honderd brengt”, zegt burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). “De slagbomen aan de Hofstraat verdwijnen en het terrein wordt blauwe zone.”

De aankoop past in de geplande stadskernvernieuwing waar gekozen is voor minder parkeerplaatsen op de nieuw aan te leggen markt. De nieuwe inrichting voorziet op de Markt en Zuidstraat een 50-tal parkeerplaatsen, wat een halvering is ten opzichte van vandaag. In afwachting van de verdere ontwikkeling blijft Carrefour op de site actief. Met de aankoop van de site is een bedrag van 1,8 miljoen euro gemoeid. “Met deze belangrijke aankoop doet het stadsbestuur een grote inspanning en komen we tegemoet aan de bezorgdheden van de handelaars om in het centrum van de stad steeds voldoende parkeerplaatsen te hebben”, besluit Audenaert. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alain Stubbe

    Eindelijk

  • Valerie Savels

    Toppie

Lees meer